In een perfecte wereld zijn al jouw Philips Hue lampen volledig gesynchroniseerd, bedien je ze eenvoudigweg via je telefoon en creëer je zo de perfecte sfeer in huis met slimme lampen in iedere kamer. Het kan alleen soms voorkomen dat je Philips Hue-producten technische problemen hebben. Lampen die niet reageren, moeilijkheden bij het verbinden met de Hue Bridge, of andere onverwachte hobbels kunnen frustrerend zijn. Maar niet getreurd: in dit artikel leggen we je stap voor stap uit wat je kunt doen als je Hue-producten niet meer werken én hoe je ze kunt resetten.

1. Verbindingsproblemen met de Hue Bridge: De Hue Bridge is het hart van je slimme verlichtingssysteem. Wanneer deze niet goed functioneert, kan dit verschillende problemen veroorzaken, zoals het niet kunnen toevoegen van nieuwe lampen of het onbereikbaar zijn van bestaande lampen. Deze gids zal je helpen om mogelijke oorzaken te identificeren en op te lossen.

2. Moeite met het toevoegen van nieuwe lampen: Het toevoegen van nieuwe lampen aan je Philips Hue-systeem zou een eenvoudig proces moeten zijn, maar soms verloopt dit niet zoals verwacht. Als je merkt dat nieuwe lampen niet worden gedetecteerd of niet kunnen worden toegevoegd, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen.

3. Onnauwkeurige bediening: Het komt wel eens voor dat je lampen niet reageren zoals je zou willen, bijvoorbeeld door vertragingen of het niet correct uitvoeren van opdrachten. Dit kan verschillende oorzaken hebben, van verbindingsproblemen tot softwarefouten. Gelukkig zijn er manieren om deze problemen op te lossen zonder je hele systeem te resetten.

4. Onbereikbare lampen: Het kan frustrerend zijn wanneer je lampen onbereikbaar lijken, zelfs wanneer je binnen het bereik van je Hue Bridge bent. Dit kan verschillende redenen hebben, van signaalinterferentie tot hardwareproblemen. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om deze problemen te verhelpen.

5. Flikkerende of zoemende lampen: Flikkerende of zoemende lampen kunnen niet alleen vervelend zijn, maar ook een teken zijn dat er iets mis is met je verlichtingssysteem. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, maar er zijn manieren om ze op te lossen en je lampen weer normaal te laten functioneren.

Nu we enkele veelvoorkomende problemen hebben geïdentificeerd, laten we eens kijken naar de verschillende opties om een reset uit te voeren en hoe je ze correct kunt uitvoeren.

Resetopties voor Philips Hue Lampen

Wanneer je te maken krijgt met hardnekkige problemen die niet opgelost kunnen worden door eenvoudige troubleshooting, kan een reset van je Philips Hue-producten nodig zijn. Gelukkig biedt Philips verschillende resetmethoden voor zowel individuele lampen als de Hue Bridge. Laten we eens kijken naar de verschillende resetopties en hoe je ze kunt uitvoeren.

Philips-Hue-light-1

Reset via de Philips Hue-app

De Philips Hue-app biedt een eenvoudige manier om individuele lampen te resetten. Volg deze stappen om een reset uit te voeren:

 1. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Philips Hue-app hebt geïnstalleerd op je smartphone of tablet.
 2. Open de app en ga naar de instellingen.
 3. Selecteer de lamp die je wilt resetten.
 4. Tik op het tandwielpictogram om de instellingen van de lamp te openen.
 5. Scroll naar beneden en kies de optie “Verwijderen”.

Reset via een schakelaar

Als je geen toegang hebt tot de app, kun je een reset uitvoeren via een schakelaar die is aangesloten op de lamp. Volg deze stappen:

 1. Zoek de schakelaar die is aangesloten op de Philips Hue-lamp.
 2. Schakel de stroom naar de lamp uit met behulp van de schakelaar.
 3. Wacht vijf seconden en schakel de stroom weer in.
 4. Herhaal deze stappen minstens vijf keer achter elkaar, waarbij je de wachttijden tussen elke handeling respecteert.
a-406038_philips-hue-dimmschalter-weiss-v25

Reset via Philips Hue dimmer (Dimmer Switch)

Als je een Philips Hue dimmer hebt, kun je deze gebruiken om een reset uit te voeren. Volg deze stappen:

 1. Schakel de Philips Hue-lamp in die je wilt resetten met behulp van de schakelaar.
 2. Breng de dimmer dichter bij de lamp (maximaal 10 cm).
 3. Houd de knoppen “Aan” (I) en “Uit” (O) op de dimmer tegelijkertijd ongeveer tien seconden ingedrukt.
 4. Wanneer de lamp begint te knipperen, laat je de knoppen los.

Handmatige reset

Als geen van de bovenstaande methoden werkt of als je geen toegang hebt tot een schakelaar of dimmer, kun je een handmatige reset uitvoeren. Volg deze stappen:

 1. Schakel de lamp uit door de stekker uit het stopcontact te halen.
 2. Wacht twee seconden en sluit de lamp opnieuw aan.
 3. Herhaal deze stappen minstens acht keer achter elkaar, waarbij je de wachttijden tussen elke handeling zorgvuldig bijhoudt.

Resetten van de Philips Hue Bridge

Als laatste redmiddel kun je ook de Philips Hue Bridge resetten om alle instellingen van je slimme verlichtingssysteem te wissen. Volg deze stappen:

 1. Zoek de ‘restore factory settings’ knop op de onderkant van de Bridge.
 2. Gebruik een dun voorwerp zoals een paperclip om deze knop ongeveer vijf seconden ingedrukt te houden.
 3. Laat los wanneer de ledampjes op de Bridge beginnen te knipperen.

Door een reset uit te voeren, keer je terug naar de fabrieksinstellingen, wat alle persoonlijke configuraties en instellingen wist. 

4-Philips-Hue-Bridge-Lightify-1

Philips Hue biedt dus diverse resetopties om technische problemen aan te pakken, van individuele lampen tot de Hue Bridge zelf. Hopelijk heb je door deze eenvoudige stappen te volgen, je systeem weer in optimale staat kunnen brengen, zodat je weer van je slimme verlichting kunt genieten. Wil je nog meer uit je Philips Hue-systeem halen? Lees dan ons blogartikel over het vergroten van het bereik van Philips Hue voor handige tips en trics.